Gemeente keurt beleidsplan voor sport goed

Arendonk - De gemeenteraad heeft het sportbeleidsplan voor de komende vijf jaar goedgekeurd. In het plan zijn onder meer de invoering van sportcheques en de subsidieaanvraag voor de bouw van een sporthal in Heikant opgenomen.
De gemeente Arendonk heeft plannen om een sporthal te bouwen in Heikant. “Maar enkel en alleen als onze subsidie­aanvraag voor het sportinfrastructuurfonds wordt goedgekeurd, is er geld om een sporthal te bouwen”, verduidelijkt schepen van Sport Bart Vosters (CD&V).

Het plan werd samengesteld door een stuurgroep die spe­ciaal voor de uitwerking van het sportbeleidsplan werd opgericht. De mosterd voor de inhoud haalden de leden bij een bevraging van sportclubs, scholen en op het internet. Het document telt 32 pagina’s.

Het toekomstige sportvoornemen werd unaniem door de raads­leden goedgekeurd, maar toch was er kritiek te horen. Oppositiepartij A+ vond dat het plan onvolledig was en vol fouten stond.
De sportschepen gaf dat ruiterlijk toe, maar vertelde dat dit kwam door de tijdsdruk. Met de belofte de definitieve versie aan te passen met de opmerkingen van A+ werd de geanimeerde discussie gesloten.

DS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio