Kapvergunning stoot bewoners tegen borst

Merksplas - De aanvraag voor een kapvergunning van een vijftigtal bomen die in 2000 al geveld werden, zet kwaad bloed bij enkele bewoners van camping Breebos op de grens van Beerse, Merksplas en Rijkevorsel. Zaakvoerder Wim Fransen zegt dat het om een vergetelheid gaat en wil zich nu in regel stellen met de wet.
Voor campingbewoner ­Danny Wellens is de aanvraag tot kappen de druppel die de emmer doet overlopen. ”De eigenaar doet hier gewoon zijn eigen zin. In 2000 werden er een vijftigtal bomen gekapt om extra caravans te kunnen plaatsen. Het terrein werd verhard en de caravans staan er ondertussen.”

“Maar vorige week werd hier plots een bord opgehangen met een aanvraag tot kapvergunning. Een aanvraag voor bomen die zeven jaar geleden al gekapt werden”, zegt de bewoner. “Hoe kan dat nu? Waarschijnlijk is de milieuinspectie erop uitgekomen en probeert de eigenaar zich alsnog in regel te stellen.”

Wim Fransen, de eigenaar van Campign Breebos, zegt dat hij niets te verbergen heeft. ”In 2000 hebben we een vergunning gekregen voor riolerings- en infrastructuurwerkzaamheden. Maar de aanvraag tot kapvergunning werd toen over het hoofd gezien. Nu we dat ontdekt hebben, heb ik zelf een regularisatieaanvraag ingediend. Bij mij moeten de zaken in orde zijn. Het komt er gewoon op neer dat er in 2000 een fout werd gemaakt en dat we die nu rechtzetten.”

Inlandse eik

De zaakvoerder heeft ook beloofd om de gekapte bomen te compenseren. ”We hebben nog een weiland van 1.600 vierkante meter, waarop we inlandse eiken zullen aanplanten.”

Maar Danny Wellens is nog niet overtuigd van de goede wil van Fransen. ”Als alles toch in orde is, waarom wordt het bord met de aanvraag dan middenin het bos geplaatst? Niemand ziet het staan, tenzij je naar de manege rijdt.”

Ook daar wil Fransen open kaart spelen. ”Ik heb dat bord daar niet gezet. Het terrein waar de bomen gekapt werden, ligt op het grondgebied van Beerse. De gemeente heeft het bord daar zelf geplaatst, van mij mocht dat gerust aan de grote baan staan, want ik heb niets te verbergen.”

Steven VAN TRICHT
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio