Brussels Airlines gaat meer op Afrika vliegen

Brussels Airlines heeft woensdag aangekondigd dat het de frequentie van bepaalde vluchten op Afrika gaat opdrijven, na de aanschaf van een vierde Airbus A330-300.

Belga

Vanaf deze week is er een dagelijkse vlucht tussen Brussel en Kinshasa, de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo, zegt de woordvoerder van Brussels Airlines, Geert Sciot. Dinsdag is de vlucht tussen Brussel en Kinshasa direct, zonder tussenlanding. De luchtvaartmaatschappij had in juli aangekondigd dat ze de frequentie van de vluchten zou opdrijven en die regeling gaat deze week in.

De woordvoerder bevestigt eveneens wat eerder is aangekondigd over de maatschappij AirDC, die is gecreëerd door Brussels Airlines en Hewa Bora Airways. Vanaf het voorjaar van 2008 hebben de passagiers van Brussels Airlines aansluiting naar Congo door AirDC. Door de ingebruikname van de nieuwe Airbus A330-300 zijn er op de lange afstandsvluchten tussen Brussel en Afrikaanse bestemmingen 30 procent meer zetels beschikbaar.

Er komen meer vluchten op Kigali. De maatschappij vliegt in de toekomst drie keer per week op de Rwandese hoofdstad in plaats van twee keer momenteel. Ook naar Entebbe in Oeganda zijn er binnenkort vier vluchten in plaats van drie. Er komen ook twee vluchten naar Bujumbura in Burundi (in plaats van één), vier vluchten naar Monrovia in Liberia, vier vluchten naar Abidjan in Ivoorkust (in plaats van twee), twee vluchten naar Conakry in Guinee (in plaats van één) en twee vluchten naar Yaoundé, de economische hoofdstad van Kameroen (in plaats van één).