Veroorzaak eens wat posttraumatische stress!

Veroorzaak eens wat posttraumatische stress! Dat opmerkelijke motto van een afstudeerklas van een Amerikaanse politieacademie is, zoals je kon verwachten, niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Ook de leiding van de politieacademie in Boise, Idaho, heeft er afstand van genomen.

AP Ned

Academiedirecteur Jeff Black zei dat hij enkele minuten voor de afstudeerceremonie op 14 december attent werd gemaakt op de slogan. Een onbekende nam een foto en stuurde die naar de media.

Ongepast, noemt Black de slogan. Zijn verklaring? De klassenvertegenwoordiger is een ex-militair en de slogan ontsnapte op de een of andere manier aan ieders aandacht. Toekomstige slogans worden van tevoren gecontroleerd, belooft hij.

De complete slogan luidde: "Don't suffer from PTSD, go out and cause it." Oftewel: "Krijg geen posttraumatisch stress syndroom, maar ga op pad en veroorzaak het."

Veel soldaten die in oorlogsgebied zijn geweest lijden aan posttraumatische stress. Symptomen zijn nachtmerries, flashbacks en een reeks fysieke ongemakken.