Vanaf januari 2008 sms-parkeren via 4411

Vanaf 2 januari 2008 krijgt het sms-parkeren in Vlaanderen een nieuw nummer. De aanpassing volgt op een nieuw koninklijk besluit, ter bescherming van de consument, dat op 1 juli 2008 in voege treedt.

Belga

Het KB moet het beheer van de nationale nummeringsruimte beter regelen. Zo dienen voortaan alle mobiele betalingen per sms met een 4000-nummer te beginnen.

Om zo weinig mogelijk verwarring te creëren voor de sms-parkeerder verkiest Mobile-for, de organisatie achter het sms-parkeren, voor alle steden waar al per sms geparkeerd kan worden voor het nummer 4411. Naast Antwerpen zijn dit Mortsel, Hasselt en Tienen. Vanaf 2 januari 2008 komt daar met Lokeren ook de eerste stad in Oost-Vlaanderen bij. Lokeren bijt de spits af voor Wetteren, dat start op 15 januari 2008. Vanaf 1 april 2008 biedt eveneens Turnhout de 4411 sms-parkeerbetaalservice aan.

Naast een nieuw sms-nummer krijgt de sms-parkeerregeling ook een nieuw logo en een nieuwe domeinnaam voor de website: www.4411.be in plaats van het oude www.park3311.be. Ook het dienstenpakket voor bedrijven werd uitgebreid. Bedrijven kunnen onder meer gratis de parkeertickets van hun werknemers op één factuur krijgen. In het voorjaar zullen eveneens de bewonersvergunningen gedigitaliseerd worden. Dat wil zeggen dat op termijn niet langer een vergunning achter de ruit van de wagen noodzakelijk zal zijn, aldus Mobile-for.