Dedecker vraagt onderzoek Comité I naar terreuralarm

Senator Jean-Marie Dedecker (LDD) gaat aan het Comité I, dat de inlichtingendiensten controleert, een onderzoek vragen naar het terreuralarm van afgelopen vrijdag. Dat bevestigde de senator woensdag aan Belga, na uitspraken in Het Nieuws op VTM. Dedecker heeft het over een "kerstshow van de nieuwe interimregering".

Belga

"Ik ben getipt door mensen van de federale politie dat hun onderzoek in de war werd gestuurd en er druk was om de verdachten op te pakken, terwijl de tijd er nog niet rijp voor was", aldus Dedecker, die zegt dat hij telefoon kreeg van twee mensen. "Ik zeg niet dat er geen terreurelementen zijn, maar die veertien verdachten oppakken hoefde nog niet. Nu heeft men die de dag erna moeten vrijlaten omdat er onvoldoende bezwarende elementen waren".

Volgens Dedecker zijn er ook heel wat "toevalligheden": "het veiligheidsplan van Dewael, de vraag van procureur-generaal Yves Liégeois" naar dringende nieuwe wetten rond de strijd tegen terrorisme. Het gaat om een kerstshow van de nieuwe regering die ons land fortuinen kost, zegt de senator, die ook "vreest voor gewenning".

"Daarom wil ik dat er een onderzoek van het Comité I komt naar invloeden, hetzij politiek, hetzij druk van het parket".