010108: Sodexho gaat dienstencheques uitgeven

Vanaf 1 januari 2008 zal Sodexho exclusief de dienstencheques drukken en verkopen. Tot 31 december van dit jaar gebeurt dat nog door de firma Accor Services, die dat al sinds het begin in 2004 doet.

Via het systeem van de dienstencheques kunnen particulieren diensten aankopen bij erkende ondernemingen.

bsouffreau

Zo kunnen mensen een poetsvrouw inhuren die via een dienstenchequescontract is tewerkgesteld bij een erkende onderneming. De particulier betaalt 6,70 euro per dienstencheque, maar na de fiscale aftrek heeft hij eigenlijk maar 4,69 euro betaald per gepresteerd uur.

De gebruiker moet tot 31 december zijn dienstencheques bestellen bij Accor. Die cheques blijven ook geldig tot de vervaldatum. Vanaf 1 januari zal Sodexho de cheques uitgeven. Het gebruikersnummer van de klant blijft ongewijzigd, net zoals de procedure en de prijs van een dienstencheque.

Nieuwigheden vanaf volgend jaar zijn de kortere leveringstermijn, een nieuwe look voor de dienstencheque en een grotere nabijheid dankzij een callcenter (02/547.54.95) en een website (www.dienstencheques-rva.be).

Het systeem van de dienstencheques telde in oktober 575.765 gebruikers. Maandelijks worden ongeveer 4 miljoen cheques uitgegeven.

Terug naar het overzicht met alle wijzigingen die op 1 januari 2008 worden doorgevoerd.