010108: Uitbreiding rolstoeltoegankelijke service De Lijn

De Lijn maakt vanaf volgend jaar haar dienstverlening toegankelijk in vijftien bijkomende stedelijke gebieden. Rolstoelgebruikers zullen dan in 52 stedelijke gebieden, of aan 35.800 van de 45.000 haltes, de garantie hebben dat ze kunnen meerijden met De Lijn.

bsouffreau

Rolstoelgebruikers kunnen nu al in heel Vlaanderen bellen om te vragen of een rit van het reguliere aanbod toegankelijk is. Dat betekent dat zowel de bus als de gevraagde haltes toegankelijk zijn, en dat er op de bus plaats is voor een rolstoel. Is dat het geval, dan kan de rolstoelgebruiker een plaats reserveren. Zo heeft hij de garantie dat hij kan meerijden. Als het gewone aanbod niet rolstoeltoegankelijk is, stuurt De Lijn een taxi of aangepast busje.

Op dit moment zijn 38 stedelijke gebieden rolstoeltoegankelijk. Tegen 1 januari 2008 komen er vijftien bij: Aalst, Aarschot, Bilzen, Gent, Halle, Ieper, Leuven, Maaseik, Maasmechelen, Mechelen, Sint-Niklaas, Tielt, Tienen, Vilvoorde en Zonhoven. Lier en Boom vervolledigen de lijst in de eerste helft van 2008.

Terug naar het overzicht met alle wijzigingen die op 1 januari 2008 worden doorgevoerd.