010108: België en Nederland werken samen aan veiliger veevoer

Grote Belgische en Nederlandse veevoederproducenten bundelen hun krachten op het gebied van voedselveiligheid in het "TrusQ Feed Safety Program". TrusQ is een Nederlands initiatief om de voedselveiligheid in de diervoederketen maximaal te waarborgen, waarbij nu ook Belgische bedrijven zich vanaf 1 januari 2008 aansluiten.

bsouffreau

Het hoofddoel van TrusQ is "de gezamenlijke systematische screening van grondstofleveranciers door experts van bij TrusQ aangesloten bedrijven", zo luidt het. De Belgische bedrijven die deelnemen zijn Aveve, Cehave Van den Berghe, Hendrix Haeck en Quartes. "De uitbreiding naar België past uitstekend in onze strategie om stap voor stap het TrusQ-initiatief internationaal uit te breiden", klinkt het bij TrusQ.

Luc Verbeke, woordvoerder namens de Belgische bedrijven, stelt dat de deelname aan TrusQ een volgende stap is in het actieplan voor voedselveiligheid. "Dankzij het samenvoegen van controle-expertise van de aangesloten bedrijven en een accurate interventiemethodiek zorgen we voor een sterkere risicopreventie. Veiligheid vergt immers permanent toezicht en samenwerking vormt het sterkste draagvlak", besluit hij.

TrusQ werd in 2003 opgericht door enkele Nederlandse veevoederproducenten.

Terug naar het overzicht met alle wijzigingen die op 1 januari 2008 worden doorgevoerd.