Vlaams Belang vraagt schorsing cultuurschepen

Bart Van Hove, fractieleider van Vlaams Belang, diende bij gouverneur Camille Paulus klacht in wegens de goedkeuring op de gemeenteraad van het ’Beleidsplan Openbare Bibliotheek’. Van Hove dringt bij de gouverneur aan op een schorsing van cultuurschepen Els Verelst (sp.a) voor het opzettelijk doorspelen van verkeerde informatie aan de raadsleden en het plegen van valsheid in geschrifte.

“Niet het beleidsplan dat door het beheersorgaan van de bibliotheek werd goedgekeurd maar een gewijzigd plan is aan de raadsleden voorgelegd”, zegt Bart Van Hove. “Het college heeft aan dat goedgekeurde plan vier veranderingen aangebracht. Schepen Verelst heeft dat trouwens toegegeven. Volgens het college is het advies van de bibliotheekraad niet bindend en kan het college dit wijzigen. Na wijziging had het college het gewijzigde beleidsplan evenwel opnieuw aan de beheerraad van de bibliotheek moeten voorleggen en dat is niet gebeurd. Ik meen daarom dat schepen Verelst ernstige nalatigheid ten laste kan worden gelegd. Ze geeft opzettelijk verkeerde informatie aan de gemeenteraadsleden. Op geen enkel moment heeft de schepen aan de raadsleden gezegd dat het om een gewijzigd document gaat.”

Els Verelst reageert fel. “Het is een pertinente leugen dat ik verkeerde informatie zou hebben doorgespeeld. Het beheersorgaan van de bib is adviserend en het is aan de gemeenteraad om dit beleidsplan goed te keuren. Door dit plan tegen te houden, kan de bibliotheek subsides mislopen. De bibliotheek van Niel geniet ver in de omtrek een zeer goede naam en faam. De beheerders worden geroemd om hun professionalisme. Vandaar dat ik de tussenkomst van Van Hove bestempel als antipolitiek, toevallig één van de specialiteiten van het Vlaams Belang”, aldus Els Verelst.

PVR

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio