Zwaargewonde bij ontploffing zelfgemaakte bom in Luik

Een 18-jarige jongen is dinsdagavond zwaargewond geraakt in Luik toen een zelfgemaakte bom ontplofte. Hij werd met zware brandwonden achtergelaten voor een ziekenhuis in Luik. Dat is woensdag vernomen uit goede bron.

Belga

Beide handen van het slachtoffer zijn bijna helemaal afgerukt. De jongen is zes vingers kwijt en heeft brandwonden in het gezicht. Hij werd zo achtergelaten voor het ziekenhuis. De personen die dat deden, namen onmiddellijk daarna de benen. Intussen is het slachtoffer geopereerd. De kans is groot dat hij beide handen niet meer zal kunnen gebruiken.

Volgens de politie raakte de jongeman zwaargewond toen een zelfgemaakte bom ontplofte. Het springtuig bestond voornamelijk uit acetonperoxide.

De politie, de brandweer en de terrorismecel van de Brusselse politie begaven zich naar de woning van de jongen, niet ver van de plaats waar de bom ontplofte. Om het appartement van het slachtoffer te kunnen doorzoeken, moest een vijftigtal mensen geëvacueerd worden. Er werd een veiligheidszone van een honderdtal meter ingesteld.

De politie vond enkele gevaarlijke producten die gebruikt worden om bommen te maken van het type dat de jongen met zijn vrienden in mekaar had gestoken. Een vijftigtal jongeren kwam de zoektocht van de politie verstoren. Enkele van hen werden meegenomen naar het politiecommissariaat van Luik.

Volgens vrienden van het slachtoffer was er met het maken van de bom geen enkel politiek doel gemoeid.