Kleine banken voeren slag om eindejaarspremie

Nu de eindejaarspremie is gestort, pakken kleine banken uit met promoties. Keytrade biedt 3 procent op zijn zichtrekening en geeft klanten per verrichting 5 eurocent. Landbouwkrediet biedt naast zijn basisrente van 1,75 procent een verhoogde aangroeipremie van 2 procent.

Belga

De eindejaarspremie is voor kleinere banken steeds meer de aanzet om uit te pakken met promoacties. Record Bank pakte al uit met een (tijdelijke) basisinterest van 4 procent, andere banken beginnen deze week ook met promoties.

Meest opmerkelijk is Keytrade. Tot dusver was deze internetbank vooral voor aandelenbeleggers, maar nu wil Keytrade zich ook opwerpen als gewone bank. Om dat profiel in de verf te zetten pakt de bank uit met 3 procent basisrente op zijn zichtrekening.

Leuk extraatje is dat de klant per verrichting (nationale overschrijving, geldafhaling en betaling met bankkaart) 5 eurocent krijgt. "Zo willen wij ingaan tegen de grootbanken die hun klanten net meer kosten aanrekenen", zegt marketingdirecteur Thibault de Barsy.