Iris traint blindengeleidehonden

Iris Kets van de Martin Gaus Hondenschool Noord-Antwerpen traint sinds kort blindengeleidehonden. Ze richtte daarnaast ook haar eigen bedrijf High Dogs op, dat een aantal luxueuze lijnen van hondenaccessoires invoert. Bovendien heeft ze ook een eigen collectie met zulke accessoires ontworpen.

Iris Kets heeft al enkele jaren een hondenschool aan de rand van de Kalmthoutse Heide. “Na een intensieve cursus bij de Martin Gausschool in Leliestad ben ik externe hondentrainer geworden”, vertelt ze. Onlangs richtte ze zelf een school op voor blindengeleidehonden. “De honden worden getraind voor de blindenorganisatie. We leveren er ongeveer 25 af per jaar. Ik leer de honden om de ogen te zijn van de blinde. Ze mogen niet over putdeksels stappen, niet onder een obstakel van 1,80 meter, als ze bij een trap komen, moeten ze stoppen aan de leuning, ze moeten zebrapaden zoeken, in een trein leren stappen. Een opleiding duurt zes maanden. De pup is dan wel al geselecteerd en heeft een jaar doorgebracht bij een gastgezin. Als de hond slaagt, wordt er een baasje gezocht.”

Iris en vriendin Dominique De Keyser hebben onlangs High Dogs opgericht, dat exclusief verdeler is van een aantal bekende luxueuze lijnen van hondenaccessoires. Ze hebben ook een eigen lijn ontwikkeld in samenwerking met enkele topdesigners. In het voorjaar van 2008 mogen we de eerste collectie verwachten. Iris en Dominique hebben besloten om jaarlijks een zeker percentage van hun verkoop te schenken aan Martin Gaus. Zo dragen zij hun steentje bij aan de kostelijke opleiding van blindengeleidehonden: tienduizend euro per hond.

KrPe

www.mgh-noordantwerpen.be

www.highdogs.eu

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio