Sporters krijgen in 2010 ruimte

De eerste stap naar het sportpark aan de Heikantstraat is gezet. De gemeenteraad keurde de aankoop van 8,5 hectare landbouwgrond goed. Als alles volgens plan verloopt, kan de aanleg in 2010 starten. Later komen aan het station sociale woningen als daar de atletiekclub verdwijnt.

“Meerdere sportclubs vragen al lang naar meer ruimte”, weet burgemeester Lu-kas Jacobs (CD&V), bevoegd voor ruimtelijke ordening, “Dat bleek in 2000 al uit een rondvraag door de sportraad. Daarom duidden wij in ons ruimtelijk structuurplan de centraal gelegen gronden aan de Heikant aan om te ontwikkelen als sportpark. Dat start met de verwerving van de gronden.”

Het gemeentebestuur betaalt voor 8,5 hectare ruim 654.000 euro aan de familie Beyers. Het gaat om het gebied omringd door Heikantstraat, Pastoor Hensestraatje, Molenbaan en Foxemaatstraat.

Invulling

Lukas Jacobs: “De concrete invulling van het sportpark gebeurt later in overleg met de sportraad en de clubs. Het is de bedoeling om voetbalclub SK Kalmthout en atletiekclub ACK weg te halen aan het station van Kalmthout. Hun huidige terreinen komen in aanmerking voor een verkaveling met sociale woningen. Ook korfbalclub Fortunis speelt nu op bouwgrond van het OCMW in de Warandalei. Voetbalclub Heibos zoekt extra ruimte en turnkring Gymka vraagt om een zaal mee op te nemen in de plannen.”

Cafetaria

Na de aankoop moet de landbouwgrond worden omgevormd tot recreatiegebied. ”Pas dan kunnen we concretere plannen maken. Ten vroegste in 2010 zal in de Heikantstraat iets te zien zijn. Vooraf moeten we nog goed nadenken over bijkomende zaken als parking, cafetaria, het aan- en afrijdend verkeer en de communicatie met de buren.”

Stijn DE KONING

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio