Missen verrassen Berlaarse WW’kes

Cafébazen Wim en Willy van café de WW’kes in Berlaar beleefden zondagavond een heuglijk moment. Het bekende homokoppel kreeg de mooiste vrouwen van Vlaanderen over de vloer. Tanja Dexters en Ellen Petri (de Miss Belgiës van 1998 en 2004) stonden er voor Music For Life een avondje achter de toog.

Tanja Dexters en Ellen Petri lieten het gerstenat rijkelijk vloeien. De eerste stond buiten in een tentje, de tweede hielp achter de toog. Zaalvoetbalploeg SVO Berlaar bezorgde cafébazen Wim en Willy, bekend als de WW’kes, de verrassing. ”We hebben geboden op de actie van Music For Life. Via eBay hebben we Tanja en Ellen kunnen strikken voor een avondje. Dat heeft ons 2.500 euro gekost, maar het was de moeite. De WW’kes is ons stamcafé, waar we na het voetbal een pintje komen drinken. We houden van dit café en op deze manier stonden er voor één keer geen twee homo’s, maar twee knappe vrouwen achter de toog”, grapt initiatiefnemer Dieter Bilsen van de zaalvoetbalclub.

De charmante barmeiden zetten het café even op zijn kop. ”Ik was heel de dag zenuwachtig”, geeft Willy toe. ”Ik wist niet goed wat er ging gebeuren. We hadden er geen idee van hoe het kwam dat twee Miss Belgiës naar ons cafeetje kwamen. Toen ze binnenkwamen, stonden we perplex. En ze konden nog deftig tappen ook”, blikt Willy tevreden terug.

Volksverhuizing

Het bezoekje van de missen miste zijn effect niet. In een mum van tijd stroomden een paar honderd klanten het kleine cafeetje binnen. Uit het hele dorp haastten mensen zich na een telefoontje of sms’je naar het café tegenover sporthal ’t Stapveld. Het manvolk was niet van de toog weg te slaan en de klanten stonden tot ver buiten de deuren aan te schuiven. ”De drankbonnetjes werden duurder verkocht dan normaal en je kon op de foto met de twee missen voor dertig euro. In totaal hebben we nog zo’n 1.500 euro extra geld ingezameld voor Music For Life”, geeft Dieter Bilsen nog mee.

Bert PROVOOSTMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio