Kerstekind dankt voornaam aan speciale geboortedag

Aneta Georgiva en Kurt Van Oosterwijck uit Duffel verwelkomden dinsdag hun kindje Kristina. Hun flinke babydochter van 3, 730 kilogram en 50 centimeter werd geboren in het Duffelse Sint-Maartenziekenhuis. Ze dankt haar voornaam aan haar bijzondere geboortedag.

Kristina is de eerste dochter van de Bulgaarse mama Aneta en de Vlaamse papa Kurt. Met kerstavond zaten zij nog met zijn tweetjes aan de feestdis, maar ’s nachts kondigde hun kleine spruit zich aan. “Mijn familie woont in Bulgarije, maar naar jaarlijkse gewoonte gingen we op kerstavond op bezoek bij mijn schoonouders. Toen we thuis waren, begonnen de weeën. Aan slapen ben ik niet meer toegekomen. Onze dochter werd ’s ochtends om 10.10 u geboren”, vertelt de vermoeide maar fiere mama.

Aneta en Kurt wisten al dat hun baby een meisje was en ook de naam lag allang vast. “De bevalling was uitgerekend op 20 december. Omdat we de kerstperiode een bijzondere periode vinden, kozen we de naam Kristina. Dat ze uiteindelijk een echt kerstekind is geworden, is een aangename verrassing”, luidt het.

Twee keer feest

De Bulgaarse grootouders werden onmiddellijk op de hoogte gebracht van het goede nieuws en zijn al onderweg om hun kleinkind te komen bewonderen. “In Bulgarije is het een gelukkige zaak wanneer een kind op kerstdag geboren wordt. Het is een dubbele reden om te vieren. De manier van feesten komt overeen met de Vlaamse gebruiken, alleen de gerechten verschillen. Tot middernacht komt er immers geen vlees op tafel omdat er gevast wordt tot op Kerstmis”, verklaart ze.

Met haar familie onderweg en haar gezonde spruit in de armen is Aneta een gelukkige mama. “Alles is goed gegaan en Kristina is een flinke baby. Over vijf dagen beginnen we aan een nieuw jaar met een nieuwe baby”, besluit ze.

IRiMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio