Riolering Wuytsbergen zorgt voor wrevel

De bewoners van Wuytsbergen in ­Herentals voelen zich benadeeld door de stad. Die wil het rioleringsstelsel elders uitbreiden, terwijl zij het moeten stellen met een open gracht.

De stad Herentals gaat de personen­belasting verhogen om onder meer het ­rioleringsstelsel uit te breiden. ”Dat is noodzakelijk om tegen 2015 te voldoen aan de Europese norm”, verduidelijkt schepen van Financiën Jan Bertels (sp.a). ”We moeten ook een regeling treffen voor mensen die een beroep zullen doen op de indivi­duele behandelingsinstallaties voor afvalwater, de zogenaamde IBA’s.”

In Wuytsbergen vinden de bewoners dat ze ondertussen in de kou blijven staan. ”Bij ons wil de stad met een open gracht werken”, zegt Dirk ­Bellemans namens de bewoners. ”Dit om het hemelwater op te vangen en zo ter plaatse in de grond te laten dringen. Enkel op deze manier kan de stad 100 procent subsidies krijgen van de provincie.”

“Wij als buurtbewoners pleiten voor een ondergrondse drainagebuis. Dat werd door de overgrote meerderheid via een bezwaarschrift gevraagd, maar kost de stad te veel. En nu vernemen we dat we nog meer personenbelastingen moeten betalen. Om ergens anders in de stad werken te financieren, ja. Maar wij blijven in de kou staan.”

BaLa

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio