Senioren vieren samen kerst

Alleenstaande senioren die hun kerstavond niet thuis wilden doorbrengen, konden naar het Koninlijk Atheneum in Turnhout. Daar organiseerde sp.a al voor de negende keer een kerstfeest voor zo’n honderd feestlustige 65-plussers.

De rokers in het halletje vonden het eten al heel lekker en binnen klinkt niet anders. “Als je het niet zelf moet klaar­maken, is het altijd goed”, zegt de ene. Een andere dame was vooral enthousiast over ‘de viskes’.

Die ‘viskes’ waren scampi’s, gegarneerd met dressing op basis van frambozen. En dat was nog maar het voorgerecht. “Het menu is opgesteld door een chef-kok”, verklapt mede­organisator Bas Bax het geheim. “Sinds hij zes jaar geleden voor ons is beginnen koken, is het menu wel erg verbeterd.”

Edelweiss

Het is de Werkgroep Derde Leeftijd van sp.a die alleenstaande senioren dit feestmaal gratis aanbiedt. “We hebben de afgelopen weken 350 kerst­rozen verkocht”, zegt Bax. “De rest is gesponsord. We hebben ook veel vrijwilligers dit jaar. En het jazzbandje De Boeren van Turnhout speelt gratis.”

Een tiental mooi uitgedoste 65-plussers danst tussen kerstbomen en onder kleurrijke slingers op Una Paloma Blanca. De muziek, van Edelweiss tot Een heel apart gevoel vanbinnen, valt in de smaak bij de senioren. “Het is aangepast aan onze leeftijd”, vertelt mijn buurvrouw aan tafel.

De dansvloer is dan ook non-stop bezet met heupwiegende senioren. Of er een verleidingsdans in zit? “Mijn vriend is vijf jaar geleden gestorven”, vertelt een vrouw tijdens het dessert. “Ik heb al gedacht ‘Misschien vind ik er hier wel een nieuwe?” Wie weet komt zij volgend jaar wel terug mét partner.

Marian MICHIELSEN

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio