Gemeente betaalt security op fuiven

De gemeenteraad van Arendonk heeft het jeugdbeleidsplan voor de ­periode 2008-2010 goedgekeurd. Het hoofdstuk fuiven bevat enkel opmerkelijke initiatieven.

“Zo wordt de grote achterzaal van jeugdhuis ’t Onkrooid aangepast”, verduidelijkt schepen van Jeugd Bart Vosters (CD&V). “Daar trekt de gemeente volgend jaar 300.000 euro voor uit. Die zaal kan dan ook gebruikt worden voor fuiven. Onder het podium komt er bovendien een vaste repetitieruimte voor muziekgroepen.”

De gemeentelijke feestzaal De Garve blijft voorlopig onaangetast. Hier mogen tot nader orde geen jeugdfuiven plaatsvinden. In de Bemdhal blijven tentfuiven en fuiven in de toekomst nog wel mogelijk. Zo is er volgens het schepencollege genoeg aanbod om te fuiven in Arendonk.

“Verenigingen die een fuif organiseren, kunnen voortaan ook een professionele veiligheidsdienst inhuren op kosten van de gemeente”, vertelt Vosters. “Wij betalen vijftig procent van de kosten voor de security terug. Wel kunnen verenigingen daar maar een keer per jaar gebruik van maken.”

Voor de mama’s en papa’s die jaarlijks de lange wachtrijen trotseerden om hun kroost in te schrijven voor de succesvolle swap- en ­grabbelpasactiviteiten, heeft het jeugd­beleidsplan ook goed nieuws. De gemeentelijke jeugddienst werkt aan een nieuwe en eenvoudigere manier van inschrijven.

DS

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio