Rexel verhuist distributiecentrum naar Parklaan

De distributeur in elektrisch materiaal Rexel opereert vanaf vandaag, tweede kerstdag vanuit een nieuw complex op de Turnhoutse Parklaan. De ruime site verbetert het gebruiksgemak voor de klanten.

Rexel heeft 1.900 verkoopspunten in 28 landen. In de Kempense regio is de distributeur van elektrisch materiaal al zo’n dertig jaar in Turnhout gevestigd, maar met de verhuizing naar de nieuwe locatie op de Parklaan vat de firma een nieuw hoofdstuk in de eigen geschiedenis aan.

“Onze vorige locatie in de Brugstraat was niet de meest geschikte. We lagen er tussen de appartementsgebouwen”, zeggen regiomanager Danny Van Baelen en agentschapsverantwoordelijke Ronnie ­Kersemans van Rexel. “Als vakhandel verkopen we uitsluitend aan de professionele installateurs, dus hebben we vooral veel stockageruimte nodig.”

Rexel opent vandaag, woensdag, de deuren in het nieuwe complex van de Opel­garage op de Parklaan, waar onder meer ook Carglass een stek vond. “De indeling van het gebouw is vanaf het begin naar onze wensen ingevuld. Naast de opslag- en kantoorruimtes hebben we ook plaats voor een kleine keuken en opleidingsruimte.”

De nieuwe site geeft ook de mogelijkheid om te starten met zelfbediening voor de klanten en een nachtsas. “Er is een speciale stapelplek voor de nachttransporten vanuit het hoofddistributiecentrum in Doornik. We bieden onze klanten nu ook de mogelijkheid om hun bestellingen tijdens de sluitingsuren op te halen. We plaatsen die dan in een nachtsas, waartoe ze met een persoonlijke code toegang krijgen. Dat maakt bijvoorbeeld ook de toepassingsmogelijkheden voor bestellingen via internet ruimer.”HO

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio