Geel plaatst slimme verkeerslichten aan Kremer

Begin volgend jaar starten de werkzaamheden aan het kruispunt Antwerpseweg-Kremer-Meeuwstraat en het kruispunt van de Ring met de Dokter Van de Perrestraat in Geel.

De Antwerpseweg oversteken ter hoogte van Kremer is niet vanzelfsprekend. Daarom opteert de Administratie Wegen en Verkeer om aan het zwarte punt slimme verkeerslichten neer te zetten. Die lichten detecteren wanneer een voertuig de Antwerpseweg wil oprijden. De fietsers kunnen de verkeerslichten activeren met een drukknop. De werkzaamheden starten op 7 januari en duren tot mei. Al die tijd blijft verkeer over één rijstrook mogelijk.

In februari neemt een aan­nemer het kruispunt van de Ring met de Dokter Van de Perrestraat onder handen. Komende van Geel-Ten Aard wordt de afslag aan de Ring breder gemaakt en de aanloop ernaartoe langer. De aan­nemer zal dan ook het eilandje tussen de ­bypass en de Ring groter maken.

Vanuit het centrum van Geel worden de bestaande parkeerstroken vanaf de Badstraat omgevormd tot rijstroken. Deze werkzaamheden duren tot april. Tijdens de werkzaamheden blijft doorgaand verkeer mogelijk vanuit Kasterlee, de kant van het centrum wordt afgesloten.

AK

www.geel.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio