Toertjes draaien levert Music for Life 2.000 euro op

Nick Jespers heeft de volledige 48 uur uitgezeten op de draaimolen in Plopsa­land De Panne. De Oud-­Turnhoutenaar zamelde daarmee 2.000 euro in voor Music for Life.

Na twee dagen toertjes draaien, heeft het personeel van Plopsaland Oud-­Turnhoutenaar Nick Jespers van de carrousel gehaald. “Ik ben niet misselijk geworden”, zegt Nick opgelucht.

Nick had drie slaapzakken en dekens meegenomen. Toch was het afzien, die eerste koude nacht. “De tweede nacht heb ik dikke sokken aangetrokken en een deken over mijn hoofd gelegd. Toen kon ik al wat beter slapen”, vertelt hij.

Ondertussen kon Nick op het entertainment rekenen van Ketnet, dat er dit jaar Ketnet Freezz houdt. Wrapper Kobe ­Vanherreweghe gaf hem zelfs een Samsonknuffel als ondersteuning.

Een attractiebegeleider van Plopsaland moedigde de bezoekers aan om Nick te sponsoren. Met succes. Maandagmiddag zat er 897 euro in de box, Plopsaland verdubbelde het bedrag tot 2.000 euro. Samen met Piet Piraat trok Nick na zijn marathon naar Leuven. Daar schonk hij het ingezamelde geld aan de Studio ­Brussel-actie Music for Life, die geld inzamelde voor drinkbaar water.

De Plopsafan gaat deze vakantie nog terug naar De Panne, “maar de carrousel zal ik toch overslaan”, besluit Nick.

MaMi

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio