Dader steekpartij riskeert twee jaar

Marc G. (45) uit Herentals stak zijn ex-vrouw vorig jaar met een mes in haar hart- en longstreek. Het mes brak gelukkig af op het lichaam van de vrouw. De dader verscheen voor de correctionele rechtbank in Turnhout en riskeert een celstraf van twee jaar.

In een woning in de Nieuwstraat in Herentals speelde zich op 21 juni 2006 een bijzonder ernstig geval van familiaal geweld af. Marc G. kreeg het aan de stok met zijn toenmalige vrouw. Hij kon na een huwelijk van vijftien jaar niet verkroppen dat zijn vrouw er een overspelige relatie op nahield.

De man ging door het lint en stak zijn vrouw met een mes in haar hart- en longstreek. Toen ze op de grond lag, kreeg de vrouw nog een wijnfles op haar hoofd. Marc G. verscheen voor de rechter in Turnhout. Hij riskeert een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan een deel met uitstel.

”Hij is achter de vrouw gaan staan en heeft haar twee keer gestoken. Gelukkig voor haar is het mes toen afgebroken. Er zijn geen vitale organen geraakt”, zei openbare aanklager Bart Van der Veken. ”Het is niet bewezen dat hij haar wilde doden, maar er is wel sprake van voorbedachtheid. Op voorhand zei hij dat hij zijn vrouw ’malheur’ wilde aandoen.”

Contactverbod

De substituut eiste een contactverbod en ook psychiatrische begeleiding voor zijn agressieproblematiek.

Het 51-jarige slachtoffer vroeg een schadevergoeding. “De beklaagde is een zeer agressieve man die zich amper onder controle kan houden. Als hij de aandacht die hij eist niet krijgt, reageert hij als een kleuter”, pleitte meester Bieke ­Verhaegen namens het slachtoffer. ”Het huwelijk is voor haar een hel geweest. Tot op vandaag heeft de man geen spijt betuigd.”

De advocaat van Marc G. voerde aan dat de man het zeer moeilijk had met het overspel van zijn vrouw. ”Het is niet de eerste keer dat de vrouw een relatie aanging met een andere man”, zei meester Bart Vosters. ”Hij heeft niet op een juiste manier gereageerd, maar hij kon de overspelige relatie van zijn vrouw niet verkroppen.”

De rechtbank velt een vonnis op 28 januari.

Bart VAN DEN LANGENBERGH

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio