Gemeentehuis slokt grootste budget voor 2008 op

De enclavegemeente plant voor 2008 zo’n 2,8 miljoen euro aan nieuwe investeringen. De nieuwbouw van het gemeentehuis op de Parallelweg is met z’n 2,1 miljoen absoluut de grootste slokop in het budget.

De bouw van het nieuwe gemeentehuis op de Parallelweg kan stilaan aanvangen. Baarle heeft daarvoor 2,1 miljoen euro uitgetrokken. Dat is zonder de warmtepomp waarop oppositieraadslid Frans De Bont (Forum) aandrong, dit omdat de terug­verdientijd ervan meer dan twaalf jaar bedraagt.

DNS-raadslid Erik Van der Vloet voelde zich door de hoge kostprijs bekocht. “Oorspronkelijk was er sprake van 1 miljoen euro budget, nu is dat meer dan het dubbele. Ik voel me misleid.”

In de 2,1 miljoen euro zijn volgens burgemeester Jan Van Leuven (CDK) ook de BTW en een extra marge van tien procent voor onvoorziene situaties begrepen.

Andere opvallende investeringsposten voor 2008 zijn de nieuwe verkaveling op de Alphenseweg (150.000 euro), de heraanleg van de Oude Baan, de herstelling van de defecte riolering en de opmaak van een herinrichtingsplan voor de Dorpsstraat in Zondereigen en de afkoppeling van het hemelwater op onder meer de Loswal.

Ook is er goed nieuws voor de heraanleg van de stoepen op het Hertog Hendrik I-plein en omgeving. Daarover bereikte de gemeente een akkoord met de Turnhoutse Maatschappij voor de Huisvesting. Die operatie zal in verschillende fases en jaren verlopen.

HO

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio