IJsshow Arren on Ice afgelast door poep

De ijsshow Arren on Ice, die maandag op de ijsbaan De Westfries in het Nederlandse Hoorn zou plaatsvinden, is op het laatste moment afgelast vanwege paardenpoep. Volgens de organisatie van de show mochten de paarden op het laatste moment het ijs niet op van het management van de ijsbaan omdat de dieren zouden poepen en plassen op de ijsbaan.

Belga

"Drieduizend bezoekers waren aanwezig, 22 aanspanningen stonden klaar om het ijs op te gaan. Het was niet bespreekbaar dat die paarden op het ijs zouden poepen en plassen", aldus een woordvoerder van de organisatie.

De bedoeling was dat maandag op het ijs een spectaculaire show zou plaatsvinden, waarbij arrensleeën zouden rijden, hun berijders zouden ringstekenen en arren om de snelste tijd zouden strijden.

Ook stond een IJslandse show met tien paarden gepland. Volgens de woordvoerder besefte het management pas op het laatste moment dat de ontlasting van de dieren op de ijsbaan terecht zou komen.

"Dat weet je toch als je paarden in huis haalt?" De bedrijfsleiding van de ijsbaan was maandag niet voor commentaar bereikbaar.