Anciaux sluit overeenkomst met Vlaams GebarentaalCentrum

Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux heeft een beheersovereenkomst gesloten met het Vlaams GebarentaalCentrum (VGTC). Het VGTC wordt erkend als kennis- en coördinatiecentrum voor de Vlaamse Gebarentaal en kan voortaan rekenen op een structurele subsidie van 60.000 euro per jaar van minister Anciaux.

Belga

"Het Vlaams GebarentaalCentrum wordt het aanspreek- en contactpunt voor de Vlaamse Gebarentaal, het zal de kennis erover vergroten en verspreiden en de taal verder ontwikkelen via wetenschappelijk onderzoek", stelt Anciaux maandag in een persbericht.

De Vlaamse Gebarentaal is sinds mei 2006 een officiële erkende taal binnen de Vlaamse Gemeenschap.

Daarnaast is minister Anciaux op zoek naar kandidaten voor een nieuwe adviescommissie Vlaamse Gebarentaal en lanceert hij een publieke oproep. De profielen en modaliteiten zijn te vinden op www.vlaanderen.be/cultuur.

Tegelijk lanceert Anciaux ook een projectoproep. Bedoeling is organisaties te ondersteunen die bijvoorbeeld sensibiliserende activiteiten rond de Vlaamse Gebarentaal organiseren. De projecten moeten een voorbeeld of voortrekkersfunctie hebben voor Vlaanderen en/of Brussel. Dossiers kunnen ingediend worden tot 1 februari. De beslissing valt uiterlijk op 15 maart.