Fotograaf Gerald Dauphin in Antwerpen overleden

Fotograaf Gerald Dauphin is zaterdag op 69-jarige leeftijd overleden in Antwerpen. Dat meldt het Antwerpse stadsbestuur maandag. De man was een bekende fotograaf, maar ook de oom van de Antwerpse schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V).

Belga

Dauphin werkte voor bladen als Avenue, Libelle en Style. De meeste mensen kennen hem van zijn bijdragen in Weekend Knack, waarvoor hij vanaf het begin werkte. Tijdens zijn lange, actieve loopbaan wist hij doorheen alle modes en trends steeds zijn eigen, persoonlijke stijl te behouden. Nauwelijks twee weken geleden sierde een portret van zijn hand nog de cover van Weekend Knack. Gerald Dauphin begon zijn carrière als assistent van de bekende Franse fotograaf Robert Freson. Van hem leerde hij de liefde voor reizen, eten én het fotograferen van die ervaringen.

Zowat de hele culturele wereld van Vlaanderen en Nederland heeft voor de lens van Dauphin gestaan. Ook internationaal wist hij een indrukwekkend palmares op te bouwen. Zo vertaalde zijn liefde voor de jazzmuziek zich in een lange reeks indringende portretten van jazzmuzikanten. Tijdens de laatste maand van zijn leven liep er nog een tentoonstelling rond dat thema in Antwerpen.

De afscheidsdienst vindt vrijdag 28 december plaats om 11.00 uur in de Sint-Pauluskerk in Antwerpen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio