Minister Crevits schenkt 150.000 euro aan Music For Life

Vlaams minister van Leefmilieu Hilde Crevits heeft maandag 150.000 euro geschonken aan Music for Life, de actie van radiozender Studio Brussel ten voordele van waterprojecten van het Rode Kruis in de Derde Wereld. Daarmee verdubbelt minister Crevits de inspanning van de Vlaamse regering. Bij de start van de actie schonk Vlaams minister van Buitenlands Beleid Geert Bourgeois al 150.000 euro namens de Vlaamse regering.

Belga

Vlaanderen heeft zich volgens Crevits tot doel gesteld zes miljoen mensen in het zuiden aan drinkbaar water te helpen en maakt daar jaarlijks zo'n 300.000 euro voor vrij. Onder meer dankzij het geld voor Music for Life wordt dat budget dit jaar verdubbeld, vult de woordvoerster van Crevits aan. De CD&V-minister mocht ook een plaatje aanvragen. Het werd "Saudade" van Arsenal.

Vanavond/maandagavond sluiten presentatoren Tomas De Soete, Peter Van de Veire en Siska Schoeters hun actie vanuit het Glazen Huis op het Leuvense Martelarenplein af met een slotshow. Die is ook live te volgen op één. Als tegen dan de kaap van 1 miljoen euro gehaald wordt, doet de federale regering er nog 1 miljoen euro bovenop. Zo heeft minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht beloofd.

Vorig jaar bracht de actie ten voordele van het landmijnenprogramma van het Rode Kruis 2,4 miljoen euro op.