Oostende tekent geen hoger beroep aan bij Uleb

Telindus Oostende tekent geen hoger beroep aan tegen de beslissing van de Uleb inzake de wedstrijd van 4 december tegen Rode Ster Belgrado. Dat laat de club maandag weten.

Belga

Oostende had bij de Uleb klacht ingediend na het nipte 72-73 verlies tegen Rode Ster op de vijfde speeldag van groep C. Volgens de kustploeg viel de beslissende driepunter van Belgrado-speler Dragicevic buiten de tijd en moest de uitslag veranderd worden in een 72-70 overwinning. De Uleb verklaarde de klacht later ontonvankelijk wegens laattijdigheid omdat niet onmiddellijk na de wedstrijd door de ploegkapitein voorbehoud werd aangetekend op het wedstrijdblad.

"Het bestuur van Oostende aanvaardt dat inderdaad niet tijdig voorbehoud werd aangetekend en neemt dienaangaande de verantwoordelijkheid op zich", klinkt het. "Na de wedstrijd werd weliswaar wel aan de wedstrijdcommissaris de vraag gesteld of voorbehoud kon aangetekend worden, doch niet door de ploegkapitein zoals voorzien in de reglementen. Op dit punt werd de klacht dan ook verworpen. Telindus Oostende hoopt thans dat de ploeg op sportief vlak de kwalificatie alsnog in de resterende wedstrijden zal afdwingen."

Oostende staat na zeven speeldagen vierde in zijn poule met drie zeges en vier nederlagen. De eerste drie van elke groep en de beste vijf vierdes plaatsen zich voor de zestiende finales.