Ook Orlando kan Celtics niet afstoppen

Boston is dit seizoen het sterkste team in de NBA, dat hebben de Celtics zondag nog een keer bewezen in de thuiswedstrijd tegen Orlando.

Belga

Dankzij het ijzersterke duo Paul Pierce (24 ptn) en Rajon Rondo (23 ptn) werd de Magic simpel met 103-91 verslagen. Voor Boston was het al de 22e zege van het seizoen tegenover amper drie nederlagen. Met de overwinning van zondag had Boston ook meteen zijn revanche beet voor het verlies half november tegen Orlando. Na een ijzersterk seizoensbegin met acht opeenvolgende zeges diende de Magic Boston toen zijn eerste nederlaag van het seizoen toe.

Nog zondag boekte Detroit een vijfde zege op rij. Met 17 punten had Richard Hamilton het grootste aandeel in de 94-82 overwinning tegen Houston. De Pistons versterkten op deze manier hun leidersplaats in de Central Division (Eastern Conference).

Golden State was in eigen huis te sterk voor Cleveland (105-96). Stephen Jackson (29 ptn) en Baron Davis (27 ptn) leidden de Warriors, waar Didier Mbenga niet van de bank kwam. In het verliezende kamp was LeBron James goed voor 25 punten.