Hamme stimuleert gebruik jeugdcentrum

Schepen Hilde Landtsheer wil dat de jeugdlokalen in de Groenstraat in Moerzeke zoveel mogelijk worden gebruikt. Daar zijn duidelijke materiële en financiële afspraken voor nodig. Daarbij krijgen de vaste gebruikers die er hun lokalen hebben voorrang: Chiro Pimpernel en Speelpleinwerking.

“Met die twee verenigingen sluit het gemeentebestuur een overeenkomst waarin de jaarlijkse vergoedingen zijn vastgelegd”, zegt Hilde Landtsheer (Open Vld). “Occasionele gebruikers kunnen de polyvalente ruimte van deze jeugdinfrastructuur gebruiken indien er geen activiteiten zijn. Daarvoor wordt huurgeld betaald.”

Er wordt onderscheid gemaakt tussen groepen occasionele gebruikers. “Hammenaars kunnen de polyvalente zaal huren. Dat kan gaan om een familiefeest, een babyborrel, een huwelijksreceptie. De huurprijs bedraagt dan in de week 7 euro per dagdeel en tijdens de weekends 15 euro. Voor commerciële evenementen moet 200 euro per dag worden betaald. Gemeentelijke diensten en instellingen en adviesraden erkend door de gemeenteraad betalen geen huur.”

Aanvragen voor het huren van deze polyvalente zaal kunnen maximum drie maanden vooraf gebeuren. Pimpernel en Speelpleinwerking kunnen dan acht dagen hun recht opeisen.WO

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio