Opbrengst ‘All Stars’ naar jeugd

Voor het vijfde jaar op rij zakten honderden mensen zaterdagavond af naar de chirolokalen in Zwijndrecht voor het All Stars-event. De opbrengst van dit muzikale feest gaat volledig naar jeugdverenigingen van Burcht en Zwijndrecht.

BR>

Meer dan vijfhonderd mensen genoten zaterdagavond van lokaal muzikaal talent uit Burcht en Zwijndrecht. “Het was Geerd Van Proeyen die vijf jaar geleden op het idee kwam om met All Stars te starten”, vertelt medeorganisator Herbert Dobbeleir. “Hij vond dat er in Zwijndrecht te weinig te doen was op muzikaal vlak en wilde daar verandering in brengen”. Al snel was het concept All Stars geboren: een vaste band begeleidt een hele avond lang lokale artiesten op het podium. De opbrengst gaat telkens naar een goed doel. Dit jaar is de winst voor alle jeugdverenigingen van Burcht en Zwijndrecht. “Dat betekent dat het geld gaat naar de KSA, Scouts & Gidsen en de chiro. Alle verenigingen hebben ook meegewerkt aan deze avond en het was mooi om zien dat scouts en chiro samenwerkten. Hier en daar waren er wel eens onderhuidse pesterijen, maar collegiaal gaan ze ervoor”.

Zeventien lokale artiesten

Speciaal voor deze vijfde editie werd het avondprogramma uitgebreid tot een volledig dagprogramma. “Voor de kleinsten was er vanmiddag een springkasteel, een grimelokaal en een heleboel spelletjes. Voor de jeugd was er een Free Podium met zeven lokale groepen”. Maar hét hoogtepunt was het optreden ‘s avonds. Zeventien lokale artiesten beklommen het podium om, onder begeleiding van de All Stars band, het beste van zichzelf te geven. Ze brachten muziek uit alle genres voor een erg gemengd publiek. Je zag zowel tieners meeswingen als vaders , moeders en grootvaders.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio