”Arid, bij ons thuis? Zijn die verkeerd gereden?”

Gitte Kerkhofs was vrijdagavond de gelukkigste 18-jarige van heel Vlaanderen. In haar huiskamer werden, zij, haar familie en vrienden op een thuisconcert van de Vlaamse rockgroep Arid getrakteerd. Mama Ann Steenberghs had stiekem meegedaan met de veiling ten voordele van Music For Life van Studio Brussel.

”Ik dacht dat de band verkeerd was gereden toen ik de mannen op de stoep bij ons zag staan”, aldus Gitte, die in april achttien was geworden. ”Voor die verjaardag had ik een paar weken geleden nog steeds geen origineel cadeau gevonden”, vertelt mama Ann. “Dit veranderde snel toen ik van de veiling van het Arid-concert op Studio Brussel hoorde. Tien seconden voor het einde van de veiling bracht ik een bod uit en nu staan ze lekker in onze huiskamer te jammen.” Ann was met 2.150 euro de hoogste bieder. ”Samen met de hele familie hebben we het thuisoptreden voor Gitte gekocht. Ze ‘heeft’ het nogal voor de zanger”. Net zoals de vriendinnen van Gitte, die maar al te graag naar Berchem afzakten. ”En daarbij steunen we een goed doel”, aldus Ann.

Dochter Gitte wist van niets en was aangenaam verrast toen ze ’s avonds van haar kot in Leuven terugkwam en ineens de hele band op de stoep zag staan. ”Kippenvelmoment was toen ze het nummer Words inzetten. Ik vond het optreden echt zalig. Arid is mijn favoriete Belgische groep na dEUS. Die kunnen misschien bij een volgende verjaardag komen?”

Ook de band amuseerde zich. ”Vorig jaar wilde ik met Helmut Lotti een duet van Iron Maiden brengen, maar dat kwam er niet meer van. Dit jaar is het een thuisconcert geworden”, vertelt Jasper Steverlinck.

Aline VAN DER BORGHT

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio