Sint-Jansplein danst zich warm op winterfeest Kunst en Vliegwerk

Het district trakteerde de bewoners van het Sint-Jansplein het voorbije weekend op het eindejaarsfeest Kunst en Vliegwerk. Het budget bij de organisatie was kleiner, toch lieten dik tweeduizend mensen zich verwarmen in de vrieskou. Met dansritmes, spektakel én hete soep.

Geen Buscemi, Raymond van het Groenewoud of The Kids dus. Daar had de organisatie dit jaar niet de nodige middelen voor. “Maar het Antwerps talent dat het programma opvulde heeft tent en dansvloer bomvol laten lopen”, vertelt organisator Geert Gielis tevreden na afloop van het feest.”

Kunst en Vliegwerk zette zaterdagnamiddag in met een kinderbal in openlucht. Daarnaast konden de jonge bezoekers zich uitleven met volksspelen of genieten van het poppentheater. Het plein werd opgesmukt met een houten dansvloer, maar ook met een oude spiegeltent, waarin talent van eigen bodem als stand-up comedian Youssef El Mousaoi en de groep Capsule het publiek opwarmden. Geen gebrek aan muzikaal vertier met Eddy en de Schellekes die met hun hilarische smartlappen de koude snel deden vergeten. In de vroege avond ging het winterbal van start met The Boppin’ Benvis Brothers en Don Johnson & Lt. Castillo. die hits brachten van de jaren vijftig tot nu. Wie moe gedanst was kon dankzij de allochtone buurtverenigingen genieten van een dampende kom soep uit Indonesië, Nepal, Nigeria en vele andere exotische oorden.

In de spiegeltent was een mooie mix aan jonge en oude buurtbewoners aanwezig. Op de dansvloer ging vooral jong Antwerpen, gewapend tegen de koude met mutsen, sjaals, en handschoenen, uit de bol. Tijdens de laatste uurtjes van het feest met dj Pierre Elitair gingen alle remmen los. De organisatie moest, tot grote spijt van de bezoekers, het feest stipt om middernacht stopzetten. “We wilden de buurtbewoners niet van hun nachtrust houden.”

EBon

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio