Chalet in de as gelegd

In Wuustwezel werd zaterdagavond een stenen chalet in de as gelegd. Bij de zeer hevige brand raakte gelukkig niemand gewond.

De bewoners van een woning aan de Bleken in Wuustwezel waren zaterdag rond 21.30u thuis toen er plots ergens aan de schoorsteen brand uitbrak. “Via vals plafond en isolatiemateriaal bewoog het vuur zich snel voort”, vertelt brandweercommandant Eric Janssen. “Binnen de kortste keren stond de chalet in lichterlaaie. We hebben opgeschaald naar een grote brand en kregen zo bijstand van de watertankwagens van Brecht, Kalmthout en Essen.” De brandweer deed wat ze kon, maar het gebouw brandde volledig uit. “Tot 4u ’s morgens bleven we nablussen.”

Waarschuwing

“Ik zeg niet dat dat hier het geval was, maar mensen moeten toch opletten met het te pas en te onpas aansleuren van kacheltjes en elektrische vuurtjes”, waarschuwt de Wuustwezelse commandant. “Het huis of de elektrische installatie kunnen dat niet altijd aan. Zeker als mensen gaan doe-het-zelven en zelf een schoorsteenkanaal maken, vaak omgeven door hout. Zo hebben wij toch jaarlijks twee tot vier branden.”

CM

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio