Twee straten krijgen eenrichtingsverkeer

In de Schoolstraat en de Vrijheidsstraat geldt vanaf 8 januari eenrichtingsverkeer met toegelaten rijrichting van de Kapelstraat naar de Provinciestraat. Fietsers mogen in beide richtingen blijven rijden. Het gaat om een proefopstelling.

“Verscheidene overwegingen hebben hiertoe geleid”, zegt schepen van Mobiliteit Lux Wuyts (CD&V). “Ten eerste is er de toegenomen bewoning in de Schoolstraat en de Vrijheidsstraat, waardoor de parkeerdruk op de rijbaan gedurende de hele dag is toegenomen. Door de geparkeerde voertuigen aan beide straatzijden blijft er van de rijbaanbreedte van 6,40 meter nog slechts een doorrijdbare strook van 2,50 meter vrij. Dat maakt het voor autobestuurders onmogelijk om te kruisen. Ten tweede worden beide straten veelvuldig gebruikt als sluipweg naar de Kapelstraat en de O.-L.-Vrouwlaan. Ten derde zijn beide straten gelegen op een drukke route van stappende en fietsende scholieren die zich meerdere malen per dag van en naar de scholen in de Kwakkelenberg begeven”, somt schepen Luc Wuyts verder op.

De proefopstelling wordt na zes maanden geëvalueerd en bij gunstig resultaat bestendigd. Eventuele opmerkingen kunnen schriftelijk worden overgemaakt aan de gemeentelijke technische dienst.

CVRMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio