Tien keer van Niel naar Slowakije voor goed doel

Karel Vermeulen (53) reist op kerstavond voor de tiende keer met de auto naar Bardejov in Slowakije. Hij levert er hulpgoederen aan de Roma-zigeuners. Daarnaast sponsort hij ook de bouw van een nieuw schooltje.

Zonder tegenslagen hoopt Nielenaar Karel Vermeulen met oudejaarsavond weer bij zijn gezin te arriveren. In tegenstelling tot de vorige jaren, waarin Karel het gezelschap kreeg van zijn zoon Raf, gaat de man nu alleen op pad. “Raf is muzikant en moet tussen Kerstmis en nieuwjaar met zijn band optreden”, zegt hij.

Een heel jaar zijn hij en zijn echtgenote Lisette met deze trip bezig. Het is hun bedoeling zoveel mogelijk materiaal te verzamelen, zoals schooltassen, schoolgerei, speelgoed en kleding. “De mensen van Niel en omstreken weten na al die jaren al waar het over gaat”, vertelt Karel. ”Geregeld worden materialen aan onze woning afgeleverd of krijg ik een seintje om even langs te komen. Zo kreeg ik vorige week van een gewezen voorzitter van een voetbalclub vier grote zakken voetbaluitrusting.”

Wat Karel Vermeulen nauw aan het hart ligt, is de bouw van een schooltje. “De bouw is in 2002 gestart. Ik nam me voor om in de mate van het mogelijke het project financieel te steunen. Op die manier verbetert het onderwijs, wat een betere toekomst betekent voor die kinderen. Door gebrek aan geld kon er slechts sporadisch worden gebouwd, maar vorig jaar waren de bouwwerkzaamheden achter de rug. Inmiddels wordt in de school al les gegeven. Ik vermoed dat binnen twee jaar de volledige inrichting van het complex is voltooid.” Karel Vermeulen heeft vorig jaar met sponsoring 2.525 euro aan de beheerraad van de school kunnen overhandigen. “Dit jaar zal het iets minder zijn: 1.600 euro”, zegt hij.

Waarom doet hij dit allemaal belangeloos? “Het heeft te maken met geloofsovertuiging om de minderbedeelden te helpen”, zegt hij vastberaden. Karel Vermeulen is ook financieel directeur van Euro-Children en verantwoordelijk voor de Roma-kinderen die in België op vakantie komen.

Paul VAN ROY

03-888.75.33

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio