Nijlense kledinghulp blijft bestaan

De Nijlense vzw De Roos neemt de werking van de bevriende vzw Welzijnsschakels over. Dat werd beslist tijdens een vergadering tussen de

Nijlense verenigingen.

De vzw Welzijnsschakels helpt armen uit de regio met kleding en meubels. De mensen kunnen er in het praatcafé ook voor een prijsje iets komen drinken. Door het ontbreken van nieuwe vrijwilligers geven drijvende krachten Fons Van Tendeloo en Charles Fransen er de brui aan. ”We hebben met hen overlegd en zullen het magazijn met kleding binnenkort opnieuw openen”, zegt Lief Lieckens van De Roos.

De vzw is al langer een vaste waarde in Nijlen op gebied van voedselbedeling, maar nu komt daar een extra werking bij. ”Het zal een zware opdracht worden, maar we gaan proberen om het tot een goed einde te brengen. De twee vzw’s werkten al langer samen, maar nu worden we echt een geheel. De statuten zullen moeten worden aangepast. In januari of februari doen we onze kledingafdeling opnieuw open. In het begin krijgen we hulp van onze voorgangers, die blij zijn dat er nog een toekomst is voor hun levenswerk”, geeft voorzitster Lief Lieckens mee.

BePrMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio