”Ik breng die pitbull naar de procureur”

De bewoners van de buurt Katanga aan de Liersesteenweg in Mechelen willen snel een oplossing voor de geregeld loslopende pitbull die de buurt teistert. Nu het dier een andere hond heeft aangevallen, is de maat voor initiatiefnemer Alex Vandenwyngaert vol.

De hond heet Loco en is een kruising tussen een Duitse scheper en een pitbull. Buurtbewoner Alex Vandenwyngaert moest al een aantal keer tussenbeide komen en startte een petitie. ”Ik ben hier achter de schermen al vier maanden mee bezig. Ik contacteer de dierenbescherming, ik bel de politie, maar voorlopig sleept het probleem nog steeds aan. Nu deze week een wandelaar met een hondje is gebeten door de hond, is de maat voor mij vol”, steekt Vandenwyngaert van wal.

”Het beestje zit opgesloten achter een hek van drie meter, maar daar klimt hij makkelijk overheen. Dan maakt hij een tochtje door de buurt. Hij loopt over straat en in onze tuinen. Hij is rustig bij mensen, maar met andere honden kan hij niet leven. De hond krijgt bovendien geen eten. De buurt voedert hem, anders heeft hij niets. De andere hond die samenleeft met Loco, wordt verstoten. Hij moet buiten in de koude slapen en heeft geen hok”, zegt Alex. ”De dierenbescherming is al verschillende keren tussenbeide gekomen, maar na een paar dagen is Loco altijd weer terug. We eisen met onze petitie dat de honden drinkbaar water en eten krijgen en dat de eigenaar zorgt dat ze niet meer kunnen ontsnappen. We hebben al 140 handtekeningen uit de buurt verzameld. Iedereen die ik het heb gevraagd, heeft getekend. Als er niet snel iets gebeurd, dan ga ik de hond bij zijn volgende ontsnapping persoonlijk afzetten in het bureau van de Procureur des Konings. Of ik zet hem op de schoot van de rechter. Dit mag echt niet blijven aanslepen”, vindt de man.

Bert PROVOOST

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio