Lier vraagt meer treinen naar Brussel en Turnhout

De gemeenteraad van Lier vraagt aan de NMBS om de op 9 december ingevoerde dienstregeling snel aan te passen aan de noden van de reizigers. De motie werd door alle raadsleden ondertekend.

“De veranderingen voor heel België waren eerder beperkt. De dienstregeling in de Kempen en in het bijzonder in Lier en aangrenzende gemeenten werd wel ingrijpend gewijzigd. Zo werd de treinverbinding vanuit Lier met Brussel met een halfuur verschoven. Daardoor hebben de reizigers nog slechts één aanvaardbaar vertrekuur, namelijk 7.35u. Ook een aantal P-treinen werd geschrapt, onder meer naar Turnhout”, zegt de Lierse schepen van Mobiliteit Jan Hermans (Lier&Ko).

Om die redenen ondertekenden de Lierse gemeenteraadsleden een motie. Hierin vragen ze dat de NMBS de stad Lier tijdens de spitsuren minstens tweemaal per uur rechtstreeks zou verbinden met Mechelen en Brussel. De gemeenteraad vraagt verder dat Mechelen en Brussel ook tijdens het weekend rechtstreeks vanuit Lier te bereiken zouden zijn. De raadsleden willen dat de NMBS de buurgemeenten van Lier vlotter met Brussel zou verbinden. De gemeenteraad van Lier vraagt tot slot dat de NMBS in de toekomst zijn klanten en de betrokken gemeentebesturen vooraf betrekt bij het opstellen van een nieuwe dienstregeling.

“We hopen dat de andere steden en gemeenten gelegen langs de spoorlijnen 15 en 16 een gelijksoortige motie als deze stemmen”, besluit schepen Jan Hermans.

CVRMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio