Meerderheid houdt belastingen op peil

De Laakdalse gemeenteraad heeft beslist om de aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting in 2008 te handhaven op 7,5 procent. Ook de gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing blijven ongewijzigd op 1100. Oppositiepartij Nieuw&VLD uit felle kritiek op het belastingspeil.

Schepen van financiën Rik Peys (CD&V/NV-A) kwam naar buiten met het nieuws dat de personenbelasting en de opcentiemen in Laakdal in 2008 op hetzelfde peil blijven en niet dalen. “Als je ziet welke projecten er in Laakdal op het programma staan, zullen we elke euro nodig hebben”, klinkt het vanuit de meerderheid.

Oppositieraadslid Patrik Vankrunkelsven (Nieuw&VLD) vindt het totaal ongegrond dat het schepencollege het huidige belastingspeil handhaaft. “De gemeente heeft een overschot van drie miljoen euro”, verdedigt Vankrunkelsven zijn standpunt.

“Ik vind dat de gemeente het overschot terug aan de burgers moet geven. Dat liet de meerderheid enkele weken geleden zo ook verstaan. De onroerende voorheffing is een belasting die op iedere inwoner zwaar doorweegt. Het is onfatsoenlijk dat de gemeente belastingen heft die niet strikt nodig zijn met het oog op het volgende begrotingsjaar. Het is niet de bedoeling dat de gemeente voor bank gaat spelen.”

Nieuw&VLD en Vlaams Belang stemden tegen de beslissing om de belastingen op peil te houden.

StHe

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio