Ramkraak blijkt ongeval

Een ingedeukte garagepoort zonder sporen van een ongeval deed de uitbaters van krantenzaak Artik in Bruggeske in Mol-Achterbos zaterdagmorgen vrezen voor een mislukte ramkraak. Zaterdagmiddag bood zich plots een chauffeur aan die toegaf dat hij om 3u in de garage was gereden.

Danny Hannes en Lea Janssens baten al jaren een krantenzaak uit aan de kruising van Bruggeske en Sint-Apollonialaan in Mol-Achterbos. Zij wonen zelf in Balen. Theo Swerts en Rita

Hooyberghs huren het appartement boven de krantenzaak.

Theo Swerts stond zaterdag om 7.10u voor een onaangename verrassing toen hij beneden een sigaretje wou roken. ”Normaal gezien is het aangenaam warm omdat de verwarmingsketel in de garage staat. Nu was het barkoud. Ik ontdekte dat de garagepoort helemaal was ingedeukt. Ze hing uit de hengels. Mijn Toyota Yaris is door de slag tegen diepvriezers geduwd. De wagen heeft een nieuwe motorkap en achterbumper nodig”, vertelt Theo.

Politie en gedupeerden waren op dat moment overtuigd van een mislukte ramkraak. Nergens waren sporen van een ongeval aanwezig. Enkel de garagepoort was over de volle breedte met kracht ingedeukt. Ook de muren naast de smalle poort (net breed genoeg voor een kleine personenwagen, red.) waren nergens geraakt.

Camera’s

”De leverancier van de kranten had om 4.30u melding gemaakt bij zijn centrale over de vernieling. Onze zaak is beveiligd met camera’s die zowel binnen als buiten heldere kleurenbeelden maken. Maar net aan de kant van de garagepoort staan geen camera’s”, verduidelijkt uitbater en eigenaar Danny Hannes.

Zaterdagmiddag kreeg de zaak een verrassende wending. Een chauffeur bood zich bij de uitbaters van de krantenzaak aan met de melding dat hij zaterdagochtend om 3u in de straat Bruggeske was geslipt en in de garage was beland.

Willy VAN DEN BERGH, Alex KESTENS

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio