Kiel viert achtste zege op rij

Door het onverwachte ontslag van Moeskroentrainer Marc Brys in de loop van voorbije week verloor de wedstrijd aan spankracht. De grensploeg kon echter niet verhinderen dat Germinal Beerschot zijn achtste zege op rij liet optekenen.

bsouffreau

BR>

De thuisploeg begon overtuigend en na acht minuten was dat ook al op het scorebord zichtbaar. Na een mooie actie van Dosunmu op rechts, kopte Malki de gemeten voorzet mooi voorbij een wanhopig grabbelende Volders.

Moeskroen kwam toch even de neus aan het venster steken toen een nochtans attent spelende Steppe een lage schuiver loste. De jonge doelman was snel genoeg op de grond om de bal te recupereren voor een aanstormende Moeskroenspeler. Cruz stelde onmiddellijk hierna orde op zaken door. Na een individuele actie zoefde zijn afstandspoging net over de lat. Germinal Beerschot nam het initiatief weer helemaal in handen. Cruz loodste Dosunmu door de buitenspelval. Hij kon alleen op Volders af, maar zijn poging ging voorlangs. Toch was het maar uitstel voor een tweede Germinal Beerschotdoelpunt. Met de rust in zicht recupereerde Van Dooren een bal. Na samenspel met Cruz zette de verdediger zich door. Hij behield het overzicht en legde als een volleerde aanvaller beheerst terug op Losada die gemakkelijk de 2-0 kon binnen leggen.

Na rust was het weer Losada die zijn duivels ontbond. De Argentijn zette een actie op op eigen helft, verscheen alleen voor Volders, maar legde gepast af voor de voeten van de goed gevolgde Malki die zo zijn tweede van de avond op een schoteltje kreeg aangeboden.

HF

Scheidsrechter:

Van de Velde.

Toeschouwers:

8.500.

GERMINAL BEERSCHOT:

Steppe, M. Monteyne, Van Dooren, Dheedene, P. Monteyne, Cruz (84' King), Wamfor, Ederson, Losada, Dosunmu (74' Verhoeven), Malki (87' Cavens).

MOESKROEN:

Volders, Teklak (66' Palencia), Sapina, Grondin, Toyes, Coto, Van Gijseghem, Dugardein, Oussalah (46' Fellahi), Custovic, Tomou.

Doelpunten:

8' Malki 1-0, 43' Losada 2-0, 69' Malki 3-0.

Gele kaarten:

Van Gijseghem, Oussalah, Tomou