Brussels glijdt verder weg

Kevin Roelandts maakte het enige doelpunt van de avond in het kille Regenboogstadion vroeg na de pauze. Het was de start van een betere Waregemse periode na een slappe aanhef. Vooral Roelandts zelf wou meer, maar stuitte op Cordier. Voor één keer werd Zulte Waregem niet weer bijgehaald zoals dat dit seizoen al zo vaak het geval was.

bsouffreau

BR>

Dury zonder de geschorste goalgetter Mbaye Leye deed het ook zonder Karel D'Haene die in de vooravond vader van een flinke zoon was geworden. Hij trok de jonge Vansteenbrugghe een rij naar achter en posteerde Roelandts achter de spitsen.

Op het moeilijk bespeelbare veld bleken de technisch sterke zwartjes van FC Brussels het best in hun sas. De hele eerste helft zette de thuisploeg daar alleen maar een recital van slordige passen en misverstanden tegenover. Toch bleek het uiteindelijk Zulte Waregem dat bij de pauze de scherpste kans had gecreëerd: net voor rust stond Jelavic op een vrijschop van Reina alleen voor doel, maar trapte de bal naast. Aan de overkant moest De Vlieger wel in de voeten van Mutula, maar een helft overwicht resulteerde uiteindelijk niet in uitgesproken Brusselse kansen.

Dan was Zulte Waregem beter af. Bij de eerste actie van de tweede helft schoot Jelavic in, Cordier redde maar Kevin Roelandts stond op de goede plek om af te maken. De West-Vlamingen leken afgesproken om er nu pas aan te beginnen. Cordier moest duiken op een verre vlam van Verschuere en toen Jelavic de bal panklaar voor de voeten van de inlopende Roelandts bracht, kreeg die net dat tikje tegen de voet dat hem van een nieuw doelpunt afhield.

Roelandts bleef aandringen: toen Matthys hem wegstuurde probeerde hij een lob maar Cordier kon de bal nog net uit de goede baan plukken. Ook Jelavic had een verlossend doelpunt aan de voet toen hij op hoog toerental uitbrak, maar zijn schuiver ging net naast de verste paal. Cordier neutraliseerde kort voor het einde een bom van Matthys, waarna noch Van Nieuwenhuyze noch Leandrinho de rebound konden meepikken.

Heel even nog dreigde Durieux aan de overkant met een gevaarlijke kopbal maar die ging over. Tegen die tijd had het Zulte Waregem van na de pauze uiteraard al het volle recht om de drie punten te claimen.

ES

Toeschouwers

: 5.500

Scheidsrechter

: Claude Bourdouxhe

ZULTE WAREGEM

: De Vlieger, Minne, Sankaré, Vansteenbrugghe, Reina, Verschuere, Van Nieuwenhuyze, Roelandts, Meert, Matthys, Jelavic (85' Leandrinho)

BRUSSELS

: Cordier, Durieux, Kargbo, Peto, Owana, Matumona, Bruno (75' Coppin), Haydock, Gorius, Fort (65' Mokulu Tembe), Lutula

Doelpunten

: 55' Roelandts 1-0

Gele kaarten

: Vansteenbrugghe, Owona, Minne