Dender stunt ook tegen AA Gent

De successtory van Dender gaat door. Misschien onderschatte Gent de opdracht maar op de zege van Boskamp en co viel niks af te dingen. Van een bijna dode degradatiekandidaat is Dender in no time uitgegroeid tot een team dat alive and kicking is.

bsouffreau

BR>

De grasmat in het Ottenstadion nodigde niet echt uit tot voetbal maar scheidsrechter Geldhof gaf groen licht. Dat hadden ze bij Dender beter en vlugger begrepen want na twintig minuten stond het 0-2, had Sylla al eens de kruising geraakt en was Gent nauwelijks tot in het bezoekende strafschopgebied geraakt.

Gent verwaarloosde achterin de dekking en daar kon De Pever al vlug van profiteren om een voorzet van Sylla binnen te trappen: 0-1. De 0-2 kwam er toen Jorgacevic een slechte terugspeelbal van Svetlicic tegen Sylla aantrapte en Munyaneza op de goede plek stond.

Dan pas werd Gent wakker. Grégoire en Ruiz gingen onzorgvuldig met de kansen om. Foley kon echter een strafschop benutten na een duwfout van Omouri op Ruiz: 1-2.

Ook na de rust kwam Dender het felst uit de startblokken. Deze keer werden de rollen omgedraaid en mocht uitblinker Sylla een voorzet van Munyaneza binnenwerken: 1-3. Alweer zwak gedekt van de Gentse verdediging. Rond het uur deelde diezelfde Sylla de definitieve genadeslag uit door strak in de verste hoek te trappen: 1-4.

Maric bracht met een afstandsschot nog even hoop op meer bij het thuispubliek maar ondanks een ultiem offensief bleven de punten verdiend bij de bezoekers.

Toeschouwers

: 10.619.

Scheidsrechter

: Geldhof.

AA GENT

: Jorgacevic - Gillet, Grncarov, Svetlicic, Moia - Maric, Thijs, Ruiz - Zewlakow, Foley, Grégoire.

DENDER

: Lemmens - Oumouri, Neva, Derijck, Filipovic - Iribarren, De Petter, Destorme, De Pever - Sylla, Munyaneza.

Doelpunten

: 6' De Pever 0-1, 20' Munyaneza 0-2, 33' Foley uit strafschop 1-2, 48' Sylla 1-3, 62' Sylla 1-4, 68' Maric 2-4.

Vervangingen

: 72' Moia door Vermouth, 73' De Pever door Gerets, 89' Sylla door Dufoor.

Gele kaarten

: Filipovic (protest), De Pever (fout), Thijs (fout).

Rode kaarten

: 86' Thijs (tweede geel, fout).

Pierre Hellebaut