Nieuw record transacties per minuut met bankkaart

Het kerstshoppen bereikt traditioneel een hoogtepunt tijdens het laatste weekend voor Kerstmis. Dat is ook dit jaar niet anders. De drukte leverde zaterdag een nieuw recordaantal op inzake transacties per minuut met de bankkaart. Dat vernam Belga bij Atos Worldline, het vroegere Banksys.

Belga

Even voor 16.00 uur noteerde Atos Worldline 9.110 bankkaarttransacties per minuut. Dat is beter dan het vorige record van 8.882 transacties per minuut. Dat record dateerde van zaterdag 23 december vorig jaar.

Of deze zaterdag ook het recordaantal transacties op een dag tijd verbeterd zal worden, zal pas zondag duidelijk zijn. Volgens Jean-Michel Dasnoy, de woordvoerder van Atos Worldline, zal het aantal elektronische betalingen in ieder geval "heel dicht" eindigen bij het record van 4,3 miljoen dat vorig jaar op 23 december genoteerd werd.

"Het zal misschien 1 of 2 procent schelen in de ene of de andere richting", zegt Dasnoy. "Het is sowieso een topdag en vermoedelijk ook een topweekend." Ook zondag zijn veel winkels open.