Alcoa verkoopt verpakkingsafdeling voor 2,7 miljard dollar

De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa verkoopt zijn verpakkingsafdeling voor 2,7 miljard dollar (1,9 miljard euro) in contanten aan de Nieuw-Zeelandse Rank Group. Dat heeft Alcoa vrijdagavond bekendgemaakt in New York. De afdeling stelt 10.000 mensen tewerk in 22 landen.

Belga

De verpakkingsafdeling was in 2006 goed voor zowat 10 procent van de omzet van Alcoa, maar droeg slechts 3 procent toe tot het operationele resultaat na belastingen, aldus een persbericht. In de verkoop, die tegen het einde van het eerste kwartaal van 2008 afgerond zou zijn, zit onder meer de business Reynolds Food Packaging.

De afdeling werd in het voorjaar officieel in de etalage gezet. Vorig jaar had ze een omzet van 3,2 miljard dollar en een operationele winst van ongeveer 95 miljoen dollar. Alcoa wil zich concentreren op de meer rendabele metaalproductie.

Tegen de achtergrond van de wereldwijde fusiegolf in het mijnwezen en bij de producenten van staal en aluminium, zijn er steeds weer geruchten over een overname van Alcoa.