EDS-Telindus wint Vlaams reuzencontract

De alliantie van de informaticadienstenleverancier EDS en de netwerkspecialist Telindus (Belgacom) heeft het reuzencontract gewonnen voor ICT-dienstverlening aan de Vlaamse overheid. De waarde van de order, die een looptijd heeft van zeven jaar, wordt geraamd op 616 miljoen euro. Ongeveer een kwart daarvan gaat naar Telindus, schrijft De Tijd zaterdag.

Belga

De Vlaamse overheid besloot vorig decennium het beheer van haar informaticapark uit te besteden aan de privésector. Het gaat onder meer om het beheer van de servers, de pc's, het bijbehorende netwerk, de beveiliging ervan en de toepassingen die draaien op de computers. Niet alleen voor de Vlaamse overheid, maar ook voor een aantal zogenaamde "agentschappen", de vroegere Vlaamse Openbare Instellingen zoals Kind & Gezin. Alleen al bij de Vlaamse overheid gaat het om diensten voor zowat 12.000 personeelsleden.

Het eerste contract ging naar de Siemens-informaticadienstenpoot SBS (nu Siemens IT Solutions and Services). In 2003 viel de eer te beurt aan de tandem EDS-Telindus.

Voor het derde contract, dat volgend jaar in werking treedt en loopt tot 31 januari 2015, waren er aanvankelijk vijf kandidaten. Behalve EDS-Telindus waren dat opnieuw Siemens IT Solutions and Services, IBM, Unisys en ten slotte de consultant Accenture in een consortium met de Zuid-Afrikaanse netwerkspecialist Dimension Data.