GBL favoriet Belgisch aandeel voor 2008

GBL is het favoriete Belgische aandeel voor 2008. De holding van Albert Frère prijkt op negen van de zestien favorietenlijstjes die de Belgische analistenteams stuurden naar De Tijd. Het Duitse engineeringbedrijf Siemens is de buitenlandse oogappel.

Belga

Voor het twaalfde jaar op rij vroeg de redactie van De Tijd de belangrijkste zestien Belgische analistenploegen naar hun vijf Belgische en vijf buitenlandse favorieten voor volgend jaar. GBL, de holding van de Waalse zakenman Albert Frère, komt op negen lijstjes voor. Op vijf lijstjes prijkt GBL zelfs bovenaan.

De analisten prijzen de holding vooral wegens het strategische inzicht van Frère. "Albert Frère weet als geen ander wanneer hij iets moet kopen of verkopen. Hij zit niet voor niets in de raad van bestuur van zijn deelnemingen", klinkt het. Voorts wijst het analistenleger op de uitgekiende beleggingen van GBL in Franse steraandelen als Suez, Total en Lafarge en op de onderwaardering van 25 à 30 procent tegenover de intrinsieke waarde.

Het valt volgens de krant ook op dat de kredietcrisis de beursexperts er niet van weerhoudt bankaandelen naar voren te schuiven.