VS zien terreurdreiging in België

De Verenigde Staten waarschuwen sinds enkele dagen hun onderdanen die het vliegtuig naar ons land nemen om extra voorzichtig te zijn voor aanslagen. Plaatsen waar veel mensen samentroepen worden volgens de VS best gemeden. Sinds vrijdag zijn op tal van locaties in ons land terrorismemaatregelen van kracht.

bsouffreau

BR>

Vrijdagochtend zijn op verscheidene plaatsen in ons land, onder meer in vier gevangenissen, veertien moslimextremisten opgepakt.

Ze worden ervan verdacht dat ze plannen hadden om terrorist Nizar Trabelsi (37) uit de gevangenis van Lantin te bevrijden.

Een van hen is Malika El Aroud, de weduwe van de man die op 9 november 2001 in Afghanistan krijgsheer Massoud vermoordde.

Omdat er na de ontsnappingspoging vage aanwijzingen zijn voor aanslagen, is een terreuralarm afgekondigd. Politiediensten houden sinds gisteren onder meer stations, luchthavens, winkelstraten en andere plaatsen waar veel volk op af komt extra in de gaten.

De crisiscel van Binnenlandse Zaken roept de bevolking op waakzaam te zijn en alle verdachte handelingen of objecten te signaleren aan de politie, maar zeker niet te panikeren.

Volgens Lieve Pellens van het federale parket is er geen concrete terreurdreiging, maar kan ons land geen enkel risico lopen.

TG